Álvaro Castro

, 12:45 av
Kategori: Portugisiska vinproducenter /

Kombinera en passionerad och engagerad vinmakare och två vinodlingar i bergen och du får några av de bästa röda vinerna i Portugal.

Álvaro Castro – ett kreativt geni

[singlepic id=296 w=320 h=240 float=right]Innan Álvaro Castro tog över familjens vingårdar 1989 såldes alla druvorna till det närliggande kooperativet i Vila Nova de Tazem. Álvaro Castro, som är utbildad civilingenjör, arbetar idag med sin dotter Maria, som är utbildad vinmakare. Idéspruta tycker jag är en bra beskrivning av Álvaro Castro, som älskar att experimentera och flytta fram gränser. Bland annat tror han att toppvinerna från Dão i framtiden görs på Baga. Álvaro Castro är bara intresserad av det pågående arbetet eller framtida idéer, inte de redan färdiga vinerna. Vid besök blir det därför mest provning från fat.

Vingårdar

Álvaro Castro har två gårdar, Quinta de Sães och Quinta da Pellada. Vingårdarna ligger bara 500 meter ifrån varandra, vid foten av Serra da Estrela (Portugals högsta berg).

Quinta de Sães

Quinta de Sães har 14 hektar vinodling, vineri och Álvaro Castros hem. Cirka 5 hektar är testodlingar av Touriga Nacional, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah.

Quinta da Pellada

Quinta da Pellada har 30 hektar vinodling på en 520 meter hög vindpinad bergstopp, och ett restaurerat gammalt granithus. Jorden är granitbaserad med lite inslag av kvarts. På grund av de starka vindarna har Álvaro Castro inga problem med svampsjukdomar här. De äldsta vinrankorna är 40 år gamla.

Röda viner

 1. Álvaro Castro Tinto
 2. Quinta de Sães Tinto
 3. Quinta de Sães Tinto Reserva Estágio Prolongado
 4. Quinta da Pellada Tinto
 5. Quinta da Pellada Tinto Reserva
 6. Quinta da Pellada Tinta Roriz
 7. Quinta da Pellada Touriga Nacional
 8. Dado – görs i samarbete med Dirk Niepoort. Vin från Dão blandas med vin från Douro.
 9. Pape Tinto – görs på druvor från Casa da Passarela och Quinta da Pellada, därav namnet.
 10. Carrocel Tinto- Álvaro Castros röda toppvin.

Vita & rosé viner

 1. Quinta de Sães Rosé
 2. Quinta de Sães Branco Reserva
 3. Quinta da Pellada Branco Primus
Om du gillar artikeln, dela den gärna med andra:
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email
One Response to "Álvaro Castro"

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Våra vinresor!

Läs mer