Anselmo Mendes

Vinmakargeniet Anselmo Mendes är nationellt och internationellt synonymt med toppviner gjorda på Alvarinho. Allting Anselmo Mendes rör vid blir till guld. Han är utan tvekan en av Portugal absolut främsta vinmakare. Troligtvis en av världens främsta!

Agronom & önolog

Anselmo Mendes är född i Monção. Och har följt familjetraditionen att jobba med jordbruk och vin. Han har en examen i agronomi som kompletterats med universitetsstudier i önologi, i både Porto och Bordeaux.

Vinmakarkonsulten

Som konsult gör Anselmo Mendes vin i hela Portugal. Många av de mest namnkunniga vinproducenterna i Portugal har tagit hjälp av honom. Redan år 1998 utsågs Anselmo Mendes till ”årets vinmakare” av Portugals ledande vinmagasin ”Revista de Vinhos”. Och idag anses han vara en av Portugals absolut främsta vinmakare.

Muros Antigos

Muros Antigos är Anselmo Mendes egna vinprojekt. I Monção gör han vita viner på Alvarinho-druvan. Muros Antigos är regionens fixstjärna och vinerna är mycket eftertraktade. De är av absolut världsklass! Ett bevis på detta är att ett av Anselmos Alvarinho-viner listades som ett av världens 100 bästa viner av vinmagasinet Wine Enthusiast 2006.

Om du gillar artikeln, dela den gärna med andra:
PinterestFacebookTwitterStumbleUponRedditDeliciousDiggLinkedInShare by Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Våra vinresor!

Läs mer